Tarieven

Flexibiliteit in prijzen en tarieven

KidsCentral is qua prijzen flexibel. Een groot deel van onze prijzen zijn individuele afspraken. Afspraken waar iedereen blij mee is.

Prijs per kind per uur

De totale opvangprijs bestaat uit de gastoudervergoeding (het overgrote deel) en de bureaukosten van KidsCentral. De totale opvangprijs is altijd een prijs per kind per uur. Want de Dienst Toeslagen verlangt immers op die wijze e.e.a. aangeleverd te krijgen. Ook kunt u daardoor, als u het aantal kinduren weet, snel zien wat uw opvangkosten zijn.

Alleen gemaakte opvanguren

Bij KidsCentral, in tegenstelling tot andere bureau’s, kan de ouder kiezen tussen een vast bedrag bureaukosten per maand of bureaukosten per uur per kind. Door deze keuze is altijd het beste tarief samen te stellen met de gunstigste uitkomst uit de Kinderopvangtoeslag.

Een deel van de ouders koos voor bureaukosten per uur per kind. Het kan voorkomen dat er in een opvangmaand zo opvangweinig uren zijn, dat de bureaukosten bij lange na niet dekkend zijn. Daarom geldt er voor zo’n maand een (niet kostendekkend) bodemtarief als bureaukosten. In zo’n maand met laag verbruik ben je echter wel goedkoper uit dan bij welk ander bureau in Nederland ook. Kortom: het bedrag is altijd lager dan het laagste bedrag van een ander bureau.

De gastoudervergoeding

De prijs komt door vraag en aanbod tot stand. Gastouders bepalen hun eigen opvangvergoeding. Dit opvangtarief kan uiteenlopen. Zaken die een rol spelen bij de vaststelling van haar tarief zijn bijvoorbeeld: ervaring, kennis en wat de gastouder verder te bieden heeft. Ook speelt het aantal kinderen waarvoor u opvang zoekt, een rol. Opvangprijzen variëren van 5,50 tot 7,25 euro per uur. Zodra de keuze gemaakt is als het gaat om de gastouder, zenden wij u de precieze prijsopgave toe.

Deze opvangtarieven zijn exclusief de bureaukosten.

Bij opvang aan huis (nanny) geldt het volgende:

De gastouder die bij u thuis uw kinderen opvangt rekent vaak een bepaald minimaal bedrag per uur. KidsCentral zal dat altijd omrekenen in een bedrag per uur per kind, zodat u precies weet wat u in moet vullen bij de Toeslagberekening.

Ook staat op uw offerte, contract, factuur en jaaroverzicht de prijs per kind per uur.

  • Prijsindicaties voor opvang door een gastouder in uw huis is:
    Tussen de 16 en 20 euro per uur – Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring van de nanny.
  • Een tarief per uur per kind is ook mogelijk. Denk dan aan 5 tot 7 euro als richtprijs per kind per uur voor nanny-opvang.

Voor gezinnen met 2 kinderen kan een nanny aantrekkelijk zijn, maar vanaf 3 kinderen is het altijd aantrekkelijk, zeker als de aantallen uren per kind hetzelfde zijn.

Bureaukosten

De bureaukosten hangen sterk af van de situatie: aantal kinderen, aantal uren, opvangvorm enz. KidsCentral biedt u altijd een zeer scherp tarief inzake bureaukosten. Waar de bureaukosten voor zijn, vindt u bij ouders > documenten.

Per jaar zijn er 12 facturen: iedere maand dus. KidsCentral is voor haar klanten ook 12 maanden beschikbaar.

Als de bureaukosten per opvanguur zijn overeengekomen, rekent KidsCentral bij een heel laag verbruik het zgn. bodemtarief van 25,22 (2024).

U kunt altijd vrijblijvend een offerte krijgen voor de totale opvangkosten. Benadert u gerust KidsCentral hiervoor. We denken graag met u mee!