Wat kenmerkt uitstekende gastouderopvang?

Volle aandacht, samen spelen en samen delen

Bij gastouderopvang wordt uw kind opgenomen in het gezin van de gastouder en doet het mee aan alle activiteiten van dit gezin. Dit varieert van samen boodschappen doen tot het vieren van een verjaardag van een gezins- of familielid. Uw baby’tje hoeft niet te wachten op zijn flesje, kan op zijn tijd naar bed en hij krijgt de aandacht die baby’tjes verdienen. Uw peuter mag spelen met het kindje van de gastouder of de overige gastkindjes en leert hierdoor ook samen spelen, samen delen. Uw kleuter mag nog even hangen op de bank met wat drinken en een koekje voordat hij naar school moet. Kortom, een gastoudergezin is een 2e thuis voor uw kind.

Continuïteit gewaarborgd

Veel ouders kiezen voor een kinderdagverblijf vanwege de continuïteit, die een kinderdagverblijf biedt. Zij weten niet dat gastouderbureaus ook vervanging kunnen regelen bij vakantie of ziekte van de gastouder. Bovendien zijn gastouders zelden ziek, want gastouders zijn moeders, en u weet ook: moeders kunnen niet ziek zijn.

U mag erop vertrouwen dat de continuïteit bij onze gastouderopvang niet snel in gevaar komt. Mocht het zo zijn dat uw gastouder een keer niet kan opvangen, dan is één telefoontje naar uw consulent vaak al voldoende! Er wordt mogelijk gezorgd dat uw kindje even naar een andere gastouder mag!

Geen gewone oppasmoeder…

Een gastouder is geen gewone oppasmoeder. Zij is gekwalificeerd voor haar werk met gastkindjes. Zij heeft een diploma, minimaal op niveau 2, Helpende Zorg en Welzijn. Zij is door haar consulent gescreend op geschiktheid als gastouder en op haar motivatie. Zij moet voldoen aan een aantal criteria.

Flexibele opvang, ook in het weekend

Een groot voordeel van gastouderopvang is ook de mogelijkheid van flexibele opvang. Gastouderopvang is niet gebonden aan openingstijden en makkelijker dan bij een kinderdagverblijf kunt u een keer een dagje ruilen. U spreekt met de gastouder de opvangdagen en -tijden af die u nodig heeft. Soms van vroeg in de ochtend of juist tot wat later in de avond, of zelfs in het weekend. Dat behoort allemaal tot de mogelijkheden en is afhankelijk van wat gastouders u kunnen bieden.

KidsCentral kent in principe geen regel dat uw kind de gastouder een minimaal aantal dag(del)en per week dient te bezoeken; gastouders kunnen wel aangeven dat het wenselijk is om bijv. een bepaald minimum uren in acht te nemen, in verband met het welzijn van- en de binding met uw kind.