Gastouder of Nanny?

Gastouder

Bij gastouderopvang wordt uw kind opgevangen door een gastouder. Een gastouder is iemand die uw kind in haar eigen huis opvangt wanneer u werkt of studeert.

Uw gastouder kan een bekende zijn, zoals oma, buurvrouw of een kennis, maar kan ook iemand zijn die wij voor u hebben gevonden en naast uw kind nog enkele andere kinderen opvangt. Met deze vorm van opvang krijgt uw kind de aandacht die het verdient.

Nanny

Nanny opvang vindt plaats in uw eigen woning.

Het grote voordeel van nanny opvang is dat de kinderen in hun eigen veilige omgeving zijn.

U kunt s-morgens met een rustig gevoel het huis verlaten om naar uw werk te gaan. Zowel u als de kinderen ervaren geen stress. U moet van tevoren goed overwegen of u deze vorm van opvang prettig vindt omdat er de hele dag een “vreemde” in uw huis aanwezig is.

Voordelen gastouderopvang / nannyopvang

Gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang. Het is kleinschalig zodat ieder kind de aandacht en zorg krijgt die het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. U kunt aangeven wat u belangrijk vindt in de opvoeding.

  • Welke waarden en normen u terug wilt zien bij de gastouder.
  • Heeft u een bepaald geloof?
  • Vindt u een bepaalde filosofie belangrijk in het leven van uw kind?

Geeft u dit goed aan in het gesprek met de consulent, dan kunnen wij kijken of we een passende gastouder voor u kunnen vinden.